Retningslinjer for dykketur

Generelt om dykketurer

Klubben skal ha fast tur hver helg, enten søndag eller lørdag klokken 11. Dykkemål bestemmes og publiseres av Turleder etter ønsker fra medlemmene, men turene skal varieres i type (feks natur/vrak) og sertifikat- og ferdighetsgrad slik at alle klubbens medlemmer får mulighet til å delta på turer.

Turgruppen ÅSDK på Facebook er en åpen gruppe som kan brukes av medlemmene til å komme med ønsker for dykkemål og andre forslag rundt dykketurer. Klubbens medlemmer står ellers fritt til å sette opp andre turer når de måtte ønske så lenge man har godkjent båtfører, minimum 4 dykkende og alle klubbens medlemmer får mulighet til å delta gjennom varsel på nettside/Facebook/SMS i rimelig tid.

Båtførergruppen

Klubbåten Hundsvær skal bare kjøres av medlemmer i klubben med godkjent båtførerprøve. Båtleder er ansvarlig for at båtførere er skikket til oppgaven og har satt seg inn i båtens tekniske systemer og bruker teknisk sjekkliste for båten (perm ombord i båten).

Messenger gruppen ‘Båtførergruppen’ brukes til å avtale mellom båtførerne. Turleder er ansvarlig for å sette opp vaktliste for de neste 1-3 månedene og legge ut listen på Turgruppen ÅSDK under ‘files > Kalender’. Her finner man også en liste over forslag til turmål.

Sikkerhet

Under klubbturer skal klubbens retningslinjer for sikker dykking alltid følges. Disse finner man ombord i båten i samme perm som teknisk sjekkliste.

Båtfører / Dykkeleder på turene

Båtfører og dykkeleder på turene er pliktig til å fylle ut og følge sjekklisten før/etter hver tur (perm ombord i båten). Etter turen har båtfører ansvar for at den utfylt sjekklisten settes i RØD perm på O2-rommet. Båtfører er også ansvarlig for å ta imot betaling, enten kontant eller via SPING / Vipps.

 

Hvordan legge ut tur

Klubben bruker Facebook’s event funksjon for påmelding og varsling av turer og andre arrangementer. Arrangementer som blir publisert på klubbens facebookside blir automatisk også publisert under Aktiviteter på www.aasdk.no. I tillegg skal de som har meldt seg på SMS-varsling få tilsendt SMS (se Send ut SMS lenger nede). For å legge ut tur må man være Administrator/Redaktør på klubbens Facebook side.

1. Legg ut på Facebook

På desktop: Gå til klubbens facebookside > Arrangementer > Opprett Arrangement.
NB! På iPhone/Android må du last ned ‘Facebook Pages’ app’en. Denne må brukes for å legge ut arrangement på mobil.

HowTo-PubliserFacebook

 

Denne informasjonen skal gis om hver dykketur:
A: dag/dato, B: klokkeslett, C: dykkemål, D: sertifikatkrav (PADI/CMAS/andre) og E: pris (medlemmer og andre) F: bilde (arrangement med bilde får mer oppmerksomhet. Bilder på denne linken: Dropbox)

2. Del så på Facebook

For at flest mulig skal se arrangementet du nettopp opprettet, del det på klubbens facebookside mens du bruker klubbens facebook identitet.

HowTo-DelFacebook

3. Send ut SMS

Klubben har konto for utsending av SMS på BulkSMS. Tjenesten kan brukes både fra desktop/browser og via app på telefon. Konto innlogging disponeres av Turleder, eventuelt andre i styret. Under viser hvordan man sender ut melding fra desktop/browser, prinsippet er det samme fra app’en på mobil. Man kan melde seg på SMS-varslingen ved å sende ‘JOIN 1413’ til +44 7537 414385 .

NB! Under mottakere for SMS; skriv inn ‘Dykketur’ da blir sms’en til de som har meldt seg på SMS-varsling

HowTo-BulkSMS

God tur!

About the Author