UV-Rugby

Bilder fra trening i Ålesund

UV-Rugby
UV-Rugby er et lagspill som spilles i den dype delen av et svømmebasseng. Hvert lag består av 6 utspiller og 6 innbyttere. Det spilles med en ball som er fylt med saltvann slik at den er litt tyngre enn vannet det spilles i. Ballen har en omkrets på ca 52cm og er rubbet slik at den kan sendes et stykke i vannet. Dette gjør det mulig å spille mellom lagets spillere. På bunnen i hver ende av bassenget er det en stålbøtte de er målene i UV-Rugby. Dermed skårer man mål ved at ballen blir puttet ned i bøtten til det andre laget.

Hvert lag består av 2 stk keepere 2 stk backer og 2 stk spisser og tilhørende innbyttere som sitter på land. Ballen spilles mellom lagets spillere i 3 dimensjoner noe som gjør spillet svært fascinerende men også krevende. I tillegg til at man spiller i 3 dimensjoner er man i en vektløs tilstand i vannet.

UV-Rugby er et meget engasjerende ballspill som er fascinerende først og fremst fordi det spilles under vann. Den tredimensjonale bevegelsesfriheten åpner utrolige muligheter for teknikk og taktikk, og det er derfor ytterst vanskelig å mestre spillet fullkomment. UV-Rugby gir dessuten god trening for alle kroppens muskelgrupper, og spillere vil særlig utvikle kondisjon, smidighet og styrke.

Nødvendig Utstyr
For å spille UV-Rugby bruker man svømmeføtter, maske og snorkel. Lagene spiller med hvite eller blå badebukser/badedrakter og hetter slik at man kan skille medspillere fra motspillere.

Regler i UV-Rugby
I UV-Rugby er mye tillatt, men selvfølgelig ikke alt. Man har lov til å angripe ballførende spiller, og ballførende spiller kan selv angripe andre spillere. Farlig spill, slag og spark er ulovlig, likeldes er det forbudt å angripe andre spilleres utstyr som maske, drakt og svømmeføtter. Kvelertak og angrep mot hodet er heller ikke tillatt.
Hvem spiller UV-Rugby?

UV-Rugby kan spilles av alle med noenlunde vannfølelse og fysisk form. Sporten drives i mange sportsdykkerklubber over hele landet. For å spille UV-Rugby kreves lisens og medlemskap i klubb tilsluttet NDF.

ÅSDK har en gjeng på ca. 20 gutter og jenter som driver med UV-rugby.
Vi trener på Moa Svømmehall 2 ganger i uka. Ønsker du å se på hvordan UV-rugby fungerer kan ta kontakt med kontaktpersonen eller møte opp på Moa Svømmehall i treningstidene våre og ta kontakt med en av trenerne våre der.

Treningstider Moa Svømmehall
Tirsdag og Torsdag kl 1930 – 2130

Du er velkommen!

Kontakt person:
Marius Skåre
Mob. 92 84 46 90
Epost: [email protected]
Bilde fra kamp under NS3 i Ålesund

Se klipp fra youtube: Ålesund mot boblen 2008

About the Author