Klubbåt

Klubben har en Zodiac SRMN 730 RIB som blir brukt til klubbturer hver uke. Denne driftes av klubbens egne medlemmer på dugnad. Det er også mulig for ikke-medlemmer å være med på tur.

Lengde 24 fot
Fart 30 knop
Ant. dykkere 8-10 stk
Priser 100-150/200-300 for medlem/ikke medlem

 

RUTINER OG TIPS

  • Møt opp 30 minutter før avreise slik at du rekker å bære ned alt utstyret i båten og se til at du ikke har glemt noe.
  • Husk penger. Klubben tilbyr ikke kreditt. (Du kan betale med kort og Vipps)
  • Skal du fylle flasker må du møte opp før (det kan være flere som skal fylle).
  • Gi beskjed hvis du blir forsinket eller ikke kan møte.
  • Vær behjelpelig  med å kaste loss fra bryggen.

Båtfører vil under turen mot dykkemålet be alle skrive ned navnene sine på dykkeloggen og hva slags dykkeplan (tid,dybde,pustegass m.m) dere har.  Deretter vil han sjekke om noen mangler buddy å finne dykkebuddy til de.

Pga sikkerhetsregler i NDF vil vi alltid dykke i to puljer. Da forsikrer vi oss om at vi alltid har en redningssvømmer klar til å hoppe uti for å hjelpe hvis det skulle trengs. Båtfører bestemmer når de forskjellige puljene får hoppe i vannet. Hjelp båtfører med å hive ut dykkebøyen, senke baklemmen og heise dykkerflagget. Vi bruker alltid å hive ut en bøye som dykkerne kan gå ned langs og komme opp igjen på. Har du planer om å svømme langt fra denne ta med en oppblåsbar-bøye så båtfører finner dere letter i overflaten.

Gi alltid OK signal til båtfører når du er tilbake i overflaten. Er det dykkere under deg er det ikke sikkert båtfører kan plukke deg opp nær bøyen. Svøm da vekk fra bøyen mot båten for å klatre ombord. Vel ombord stue utstyret ditt bort slik at neste person får plass. Når alle er ombord hjelp båtfører med å heise opp baklemmen, ta ned flagget og dra opp igjen bøyen. Til slutt hjelp båtfører å fortøye båten til bryggen når dere kommer til land. PS. Båtfører vil alltid sjekke fortøyningene å utbedre de hvis det trengs. Du trenger ikke tenke på om det er gjort skikkelig.

Til slutt, ha en flott tur og dykk sikkert!

 

About the Author