Vrakdykk på D/S Statsraad Riddervold

Dette er “husvraket” til Ålesund Sportsdykkerklubb. Passasjerbåten på 202 brutto registertonn ble bygget i 1877, og gikk i rute mellom Kristiansund og Trondheim fram til 1949, da den etter 72 års trofast tjeneste ble lagt i opplag. Hun sank noen år senere, og ligger i dag med 70 graders vinkel langs bergveggen ved øya Hundsvær, med forskipet plantet i mudderet på ca. 40 meters dybde. Det tar bare noen minutter å komme seg dit med båt fra kaia ved klubbhuset, og siden vraket ligger godt beskyttet inne i en bukt, er dette et ypperlig dykkemål hvis værgudene slår seg vrang.

Vraket har i de siste årene falt litt sammen på midten på grunn av alderdom, så ingen bør prøve å svømme inn i det, og det er fortsatt mange fine detaljer å se på utsiden. Spesielt er det intakte akterskipet man møter på 18 meters dybde med ror og propell fortsatt på plass, et flott syn.

 

KART


Vis Dykkeplasser Ålesund og omegn. i et større kart

 

About Christoffer Furnes