UV-Rugby NS1 i Ålesund

NS 1 Ålesund

 

Sesongens første turnering var lagt til Ålesund, og etter en sommer med mye rugby og VM Gull til landslagene, ville det bli spennende å se hvordan klubblagene har utviklet seg. Det var derfor litt skuffende at bare to damelag viste sin interesse og at damenes serierunde ble avlyst. Jentene klarte like vel å ha felles treninger, og mange av jentene spilte også på herrelagene.

NS1 Ålesund 2011

NS1 Ålesund 2011

 

På herresiden var det bare 7 lag som stilte til NS1. Dette betydde full serie på lørdag og sluttspill søndag. Første kampen for helgen ble derfor Molde mot Sandefjord. Her viste Molde at de fortsatt har til hensikt å bite fra seg i bassenget, og de ga seg ikke før det sto 11-0 i protokollen. Neste kamp var mellom Ålesund og BSI Boblen. Dette var en mye jevnere kamp, men Boblen viste seg å være sterkest, og gikk av med en 3-0 seier til slutt. Siden programmet var tett og kampene korte, var det viktig å ta initiativet tidlig i kampen. Dette prøvde også Egersund å få til mot DG, emn det tok like val nesten 3,30 før de fikk inn det første målet. Etter det scoret de tre mål til og vant 4-0. Videre fulgte lørdagen med kamper hvor Molde vant alle sine kamper relativt lett, bortsett fra mot Akkaren hvor de måtte jobbe litt for en 3-1 seier. Akkaren som var det nest beste laget lørdagen vant da også alle sine kamper foruten den som de spilte mot Molde. Spenningen lå derfor mellom hvem som skulle klare å ta tredjeplassen innledningsvis. Her stod kampen mellom Boblen og Egersund. Dette ble en tøff kamp som fikk kun 1 scoring nesten halvveis ut i kampen. Da scoret spiller nr 5 Bjarte Lyssand for Boblen, og de klarte å ri på denne ledelsen kampen ut.

NS1 i Ålesund 2011

NS1 i Ålesund 2011

Dermed var de 4 første plassene fordelt etter lørdagen og de tre siste plasseringene stod igjen. Her var det Ålesund som klarte å sikre seg den femte plassen og mulighet for plasseringsspill til søndagen. Da var det kampen om sjette plassen som gjenstod mellom DG og Sandefjord. Dette ble en tett kamp hvor Sandefjord tok ledelsen etter to og et halvt minutt av Vegard Jakobsen, og økte til to etter en scoring av Lucien Lenerand i det femte minutt. To minutter etter reduserer DG med et mål av Jon Reidar Heggdal, før Tormod Steinsholt setter inn kampens siste mål og gir Sandefjord en 3-1 seier.

 

Stillingen etter Lørdag var da gitt, og DG fikk ikke mulighet til å spille søndagen. Søndagen begynte med semifinale mellom Akkaren og Boblen. Denne kampen bar preg av litt rotete spill i starten hvor boblen utlignet rett etter at Akkaren hadde scoret. Men etter hvert var det Akkaren som fikk initiativet og vant til slutt hele 14-5. Akkaren var klar for finalen. Neste kamp ut var Molde mot Egersund, og ut i fra lørdagens kamper skulle dette bli en veis kjøring. Dette stemte bra og til slutt ble stillingen 15-0 til Molde.

 

Kampen om 5 plassen mellom Ålesund og Sandefjord var også en grei kamp hvor Ålesund til slutt vant 15-4. Helgens mest spennende kamp var nok bronsefinalen mellom Boblen og Egersund. Boblen spilte bra og gikk opp i ledelsen etter drøye fem minutter, og det tok Egersund fem minutter til å utligne å skape ny spenning i kampen. Etter dette var det en stillings kamp hvor begge lagene hadde muligheter til å score. Det var først når det var 1 minutt igjen av kampen at avgjørelsen falt. Spiller nr 6 Joakim Gravdal avgjorde når han satt inn 2-1 målet til Egersund.

 

Til slutt var det finalen mellom Molde og Akkaren hvor de fleste forventet en ny klar seier til Molde. Selv om resultatet viser en klar seier til slutt, skulle det vise seg at kampen skulle bli litt mer utfordrende enn Molde hadde ventet. Akkaren spilte bra og klarte å bryte opp Molde sitt spill og skape usikkerhet. Men til tross for dette vant Molde komfortable 12-3 og tok første seieren denne sesongen.

 

NS1 i Ålesund 2011

NS1 i Ålesund 2011

Vi i Ålesund håper alle har hatt et fint opphold og ønsker dere velkommen igjen ved neste mulighet.

About Marius Skåre